Personal coaching, management coaching en pma coaching

We werken een behoorlijke tijd van ons leven. Dan kunnen we maar beter iets doen wat we echt leuk vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen streven naar die ene droombaan, maar vinden deze niet. Of ze hebben gewoon geen idee wat ze echt leuk vinden om te doen en waar hun talenten liggen. Het kan ook zijn dat u leiding geeft op uw werk en dat u het gevoel heeft dat u hier meer uit zou kunnen halen. Teunis Interactie Consult in Vragender helpt met personal coaching, management coaching en pma coaching. 

Beter functioneren op werk

Personal coaching: persoonlijke ontplooiing op uw werk

Het doel van deze coaching is:

 • Beter functioneren op uw huidige werkplek.
 • Feedback op de manier waarop u in uw werk staat en met uw collega’s omgaat.
 • Nadenken en navoelen over het vervolg van uw loopbaan en daar een scherper beeld van krijgen.
 • Onrust of stressverschijnselen signaleren om daar beter mee om te gaan.
 • Zoeken naar nieuwe inspiratie en plezier in het werk voor als u bent vastgelopen of uw energie kwijt bent.
 • Begeleiding bij het uitzoeken wat er in het leven nog meer voor u in het vat zit.
 • Het vanuit uzelf en niet vanuit verwachtingen van uzelf of anderen zicht krijgen op eigen loopbaanwensen en -perspectieven.

De coaching omvat de volgende elementen:

 • Uw situatie in kaart brengen.
 • Wensen, verlangens en talenten onderzoeken; bekeken wordt in hoeverre deze in de huidige situatie tot hun recht komen, er van uitgaande dat verlangens een reflectie zijn op wie we eigenlijk zijn.
 • Kijken hoe situaties tot nu toe zijn aangepakt en welke alternatieven er zijn.
 • Volgens een gestructureerde methode een gewenste situatie visualiseren en een plan van aanpak maken.
 • Prioriteiten stellen en een goede balans zoeken tussen gerichte actie en ontvankelijkheid.

Heeft u belangstelling? 
 

Management coaching

Leren leiden met hart en ziel
Managers beginnen meestal met het managen op inhoud en procedures. Beheerst u dat goed, dan komt er een moment dat u verder wilt. Merkt u daarbij dat uw werk steeds holler lijkt, meer en meer mechanisch aanvoelt, steeds meer energie kost en minder bevrediging geeft? Dan wordt het tijd voor een ontwikkelingsstap naar het coachend leiderschap. U zult dan wat van uw behoefte aan controle en beheersing prijsgeven en het voordeel van verbondenheid proeven. Hierdoor krijgen uw competenties, betrokkenheid, creativiteit en bezieling meer kans. Dit nodigt medewerkers als vanzelf uit hun - eigen wijze - bijdrage te leveren. Uw eigen persoonlijke ontwikkeling is daarmee faciliterend voor de ontwikkeling van uw bedrijf. 

Opzet van management coaching
Enerzijds dragen we specifieke cognitieve kennis aan die van belang is om beter zicht te krijgen op uw leersituatie.
Anderzijds leert u methoden die u in staat stellen affectieve kennis te verzamelen en uw emotionele intelligentie te verhogen. Doel is dus meer zicht te krijgen op situaties die u lastig vindt, te zien wat u doet en hoe bepalend uw gevoel is voor de uiteindelijke beslissingen die u neemt. Ook krijgt u meer zeggingskracht over uzelf, waardoor u beter in staat bent uw werkende leven zo in te richten dat het bij u past.

Heeft u belangstelling?
 

PMA-techniek

Wij geven diverse workshops en seminars op het gebied van Progressive Mental Alignment-techniek (PMA-techniek).

Het effect van een PMA-sessie
De PMA-methode is een volledig nieuwe benadering van psychische en psychosomatische problemen door middel van een directe vragentechniek. Gedurende de hele PMA-sessie blijft u volledig bewust. Het is een zeer directe benadering waardoor verkeerd opgeborgen herinneringen, Bad Clusters, terug worden gebracht in de bewuste herinnering. Zodra dat gebeurt, voelt u alle emoties in seconden wegvallen, voorgoed! Op dat moment maakt uw brein namelijk alsnog de verbindingen die het tijdens het werkelijke trauma in het verleden niet kon maken. Nu worden alle gegevens alsnog van hun juiste code voorzien, waardoor de extreme pijn van destijds er voorgoed afvalt. Dit leidt niet tot een symptoombestrijding maar tot een blijvende genezing van psychische en psychosomatische klachten. Op deze wijze hoeft u niet te ’leren omgaan’ met uw emotionele pijn uit het verleden. De pijn (de fysiologie) is eenvoudig voor altijd geëlimineerd.  
Wilt u meer weten?